туризъм > ловен туризъм


Богатите чужди ловци идват у нас за трофеи

2 773 129 евро са влезли в държавната хазна от организиран ловен туризъм

Държавата е спечелила 2 773 129 евро  през 2011 година от организиран ловен туризъм. Данните са до 31 декември, тъй като ловният сезон приключва на 28 февруари 2012 г.  Това обявава Бисер Дачев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите в интервю за в.”Класа”.

Държавата е спечелила 2 773 129 евро  през 2011 година от организиран ловен туризъм. Даанните са до 31 декември, тъй като ловният сезон приключва на 28 февруари 2012 г.  Това обявава Бисер Дачев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите в интервю за в.”Класа”.

Той прави и класация по приходи на най-добре представилите се през годината държавни ловни стопанства.

На първо място е “Кормисош” със 198 963 евро, на второ “Черни Лом”  със 188 128 евро и на трето “Росица” с постъпления от 172 276 евро.

Според Дачев България остава една от най-търсените и желани дестинации за ловен туризъм в Европа. През 2011 година по линия на организирания отстрел у нас са ловували 3571 ловци.

Най-предпочитан бил груповият лов на дива свиня. По-голямата част от чуждестранните ловци, дошли за лов на едър дивеч са от Германия, Испания, Италия и Франция, посочва Бисер Дачев.

Към дребния дивеч предпочитания имали ловци предимно от Италия, Гърция, Испания и Франция.

Шефът на Изпълнителната агнеция по горите подчертава, че България е страна с традиции в отстрела на трофейни екземпляри. Именно това привличало у нас по-голямата и платежоспособна част от чуждите любители на лова.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер