експорт > пазари


Ян Крюкемайер, президент на CITHA: В тези трудни времена трябва да сме заедно, близо един до друг

"Ние ще окажем пълно съдействие на малките, средни и семейни български фирми, да стъпят уверено на западните пазари", отбеляза Крюкемайер.

Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи (CITHA), за първи път в своята 66 годишна история, избра България за домакин на годишната среща на президентите на организацията в отделните държави.

"Щастливи сме, че Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи (CITHA) за първи път в своята 66 годишна история избра България за домакин на годишната среща на президентите на организацията в отделните държави. Мероприятието се провежда по покана на Българската експортна асициация (BEXA) и exporter.bg". Така Димитър Дженев, главен редактор на сайта, откри коктейла, организиран от BEXA и exporter.bg, който се състоя в централното фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. На него президентите на Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи и членовете на Българската експортна асициация, ядро на която са членовете на Клубът на експортьора към сайта exporter.bg, оБмениха ценна и полезна информация за западните пазари и състоянието на европейските икономики в ситуация на безпрецедентна криза.

Гостите бяха приветствани от Гълъбин Гълъбов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). "10 годишното партньорство между БАЕЗ и сайта exporter.bg вярвам също е изиграло своята роля, за да може днес България да бъде домакин на тази престижна годишна среща", каза Гъбъбов.

Към гостите се обърна и Ян Крюкемайер, президент на CITHA. "В тези трудни времена трябва да сме заедно, близо един до друг. Ние ще окажем пълно съдействие на малките, средни и семейни български фирми, да стъпят уверено на западните пазари", отбелюза Крюкемайер. Валентина Аксентиева, заместник- директор на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, му подари уникална карта на България, на която отделните области са изобразени в шевици, които са традиционни за съответните региони.

Валентина Аксентиева, заместник- директор на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, подари на Ян Крюкемайер и асоциацията уникална карта на България, на която отделните области са изобразени в шевици.

Картата е по дизайн на българка, която живее в Япония, и е съпътствана със сертификат и описателен текст на английски език.

По време на коктейла гостите имаха възможност да опитат най-добрите български вина и най-добрата българска ракия, носители на наградите на сайта exporter.bg "Златната изба", изключителните месни продукти на фирма Голямо Враново Инвест и оригиналните млечни изделия на Къща на млякото от град Варна.

Още за CITHА

Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи e създадена през 1956 г. в Брюксел и е призната от важни международни институции като Световната банка, МВФ, UNCTAD, ОИСР, СТО, Комисията на ЕС и др. Днес организацията има много редовни и асоциирани членове в цяла Европа, включително Австрия, Германия, Франция, Унгария, Италия, Швейцария, Турция, Обединеното кралство и др.

Генералната цел на Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи е през настоящата година да се постави акцент върху Източна Европа като се даде възможност на членовете на организацията да се запознаят с местните познания и разбирания за пазара, както и с възможностите за осъществяване на бизнес в тази част на Европа.

Президентът на Асоциацията Ян Крюкемайер, подчертава в писмо до Българската експортна асициация  и сайта exporter.bg, желанието на тази международна организация да осъществи контакт между нея и българското правителство, българската бизнес общност и институциите, които съдействат за търговията и износа.

Конференцията

На следващия ден в хотел Анел ще се проведе конференция, организирана от BEXA и exporter.bg. Тя бе за запознаване на гостите с възможностите за засилване на търговските взаимоотношения между българския бизнес и членовете на CITHА, която обединява фирми от малкия, средния и семейния бизнес.

От ляво на дясно: Веселин Рашин - зам.-председател на УС на БАЕЗ и изпълнителен директор, Димитър Дженев - главен редактор на exporter.bg и Гълъбин Гълъбов - председател на УС на БАЕЗ и изпълнителен директор.

Тя бе за запознаване на гостите с възможностите за засилване на търговските взаимоотношения между българския бизнес и членовете на CITHА, която обединява фирми от малкия, средния и семейния бизнес.

Водещ на конференцията беше Найден Недялков - президент на Българската експортна асоциация.

Заместник - министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев представи пред президентите от CITHA българския експорт и възможностите за инвестиции в България, а изпълнителният директор на БАЕЗ Гълъбин Гълъбов разказа как Българската агенция за експортно застраховане подпомага българските експортни фирми. Той подчерта, че фокусът в дейността на агенцията е върху малките, средните и семейните фирми.

Още за конференцията - в следващ текст

Горе на снимката: Димитър Дженев, главен редактор на сайта exporter.bg (вляво), и Ян Крюкемайер, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи (CITHA)

Снимки: Божидар Марков

Галерия от снимки

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер