финанси > инвестиции


Три сертификата получиха фирми за инвестиция клас А на обща стойност близо 70 млн. лв. и разкриване на 340 нови работни места

Сертификатите са връчени от министър Лъчезар Борисов

„Солвей Соди“ АД е със сертификат за инвестиционен проект, свързан с инсталация, производство, опаковане и съхранение, „Ди Би Карго България“ ЕООД е сертифицирана за проекта „Диверсификация на съществуващо предприятие на „Ди Би Карго България” ЕООД ”, който ще се реализира в Карлово, сертификат клас А получи IT компанията „Скейл Фокус“ за инвестиционния проект „Растеж на ФОКУС“.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов е връчил три сертификата за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност близо 70 млн. лв. и разкриване на 340 нови работни места. На официалната церемония в Министерството на икономиката е присъствал и зам.-министърът Стамен Янев.

„Солвей Соди“ АД получи сертификат за инвестиционен проект, свързан с инсталация, производство, опаковане и съхранение.

Фирма „Ди Би Карго България“ ЕООД бе сертифицирана за проекта „Диверсификация на съществуващо предприятие на „Ди Би Карго България” ЕООД ”, който ще се реализира в гр. Карлово, обл. Пловдив.

Сертификат клас А бе връчен и на IT компанията „Скейл Фокус“ за инвестиционния проект „Растеж на ФОКУС“.

По време на разговора представителите на компаниите изразили своята благодарност към Министерството на икономиката и Българска агенция за инвестиции (БАИ) за ползотворното сътрудничество и оказаното съдействие. Министър Борисов от своя страна уверил присъстващите, че парите по мерките за подкрепа на стратегически инвеститори са подсигурени.

В процес на сертифициране към момента са 56 проекта на обща стойност 1480.18 млн. лв. и са заявени над 4911 работни места. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер