финанси > инвестиции


Предстояща турска инвестиция в България ще разкрие 400 нови работни места

Засилване на търговско-икономическите взаимоотношения и смекчаване последствията от COVID-19 е била темата на разговор между министъра на икономиката Лъчезар Борисов и турския посланик Н.Пр. Айлин Секизкьок

Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България.

Засилване на търговско-икономическите взаимоотношения и смекчаване последствията от COVID-19 e била темата на разговор между министъра на икономиката Лъчезар Борисов и турския посланик Н.Пр. Айлин Секизкьок. На срещата е присъствал и зам.-министърът на икономиката Стамен Янев, съобщава икономическото министерство.

Двете страни са постигнали споразумение за провеждане на сесия на смесената българо–турска междуправителствена комисия в началото на есента, която би могла да бъде съпроводена с бизнес форум, ако епидемиологичната обстановка позволи това. Икономическият министър и турският посланик са били единодушни, че въпреки спада в търговските взаимоотношения за първото и второто полугодие, данните не са притеснителни и България и Турция продължават да се радват на активно икономическо сътрудничество.

В подкрепа на тези думи Н.Пр. Айлин Секизкьок изтъкнала, че вместо да намалят производството си, много турски фирми дори са разширили дейността си по време на пандемията. Тя също така информира за предстояща нова инвестиция в България, която се очаква да разкрие до 400 нови работни места.

Министър Борисов и Н.Пр. Айлин Секизкьок са си пожелали пълно възстановяване на икономиката идната година и са набелязали още търговски цели, по които да работят взаимно.

Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер