финанси > инвестиции


Coca-Cola HBC Sofia Corporate Service Center с нов офис, част от инвестиционен проект на стойност 1,374 000 лв.

Той е бил открит от заместник-министър Лъчезар Борисов

"Това, че компанията разширява производството си в България е ясен индикатор за макроикономическата стабилност на страната ни", отбелязва Лъчезар Борисов.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов е открил наскоро обновения и преструктуриран офис на Coca-Cola HBC в София, който ще приюти всички свои организации, с над 1000 служители, под един покрив в модерно и цифровизирано работно пространство. Изграждането на офиса е част от инвестиционния проект „Плиска“, за който компанията е получила сертификат за клас А инвеститор по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 1,374 000 лв. съобщава икономическото министерство.

Икономическият зам.-министър благодарил на своя стратегически партньор, че разширява производството си в България и подчертал, че за него това е ясен индикатор за макроикономическата стабилност на страната ни. В подкрепа на думите си, той изтъкнал, че в класацията за 2019 г. на световното бизнес списание CEOWORLD, България се нарежда на 27-мо място сред 67 участващи страни. По думите му сред 7-те критерия, определящи номинацията, страната ни е на 2-ро място  в сектор „Пазарен дял“ и на 20-то място в сектор „Отговорност на търговията“.

В заключение той подчертал, че Министерството на икономиката и за напред ще бъде партньор на бизнеса и ще продължи да работи активно за подобряване на бизнес средата.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер