финанси > инвестиции


Phillips Electric Car с намерение да инвестира в България

Министър Емил Караниколов е провел среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group

Phillips Electric Car проявява интерес към България като възможна локация за изграждане на център за асемблиране на електрически автомобили, електрически мотопеди, електрически микробуси и електрически автобуси, предназначени за европейския пазар.

България може да е трамплин за целия Европейски съюз, разчитайте на пълна подкрепа от Министерството на икономиката за вашата инвестиция. Това e заявил министър Емил Караниколов по време на среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group – Phillips Electric Car, Phillips Energy, Phillips Construction, съобщава икономическото министерство.

Министър Караниколов е представил насърчителните мерки, които страната ни може да предложи на инвеститори от такъв клас. „В България има много добри условия за инвестиции, което се оценява високо от чуждестранния бизнес“, посочил още икономическият министър.

От страна на Phillips Electric Car е проявен интерес към България като възможна локация за изграждане на център за асемблиране на електрически автомобили, електрически мотопеди, електрически микробуси и електрически автобуси, предназначени за европейския пазар. Намерението на компанията е и за изграждане на предприятие за електрически батерии или за партньорство с вече съществуващо местно такова.

Президентът на Phillips Group, Банг Сеунхо, е на посещение в България в рамките на една седмица, като основните му приоритети, освен провеждане на среща с ръководството на Министерство на икономиката, са и да проведе срещи в Национална компания индустриални зони (НКИЗ), Тракия икономическа зона (ТИЗ), и с частни фирми от сектора на автомобилостроенето. При евентуален успех, компанията планира да продължи инвестирането в страната ни и в други области, като енергетиката.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер