експорт > пазари


Всяка година в България се събират и обработват между 15 и 17 хиляди тона лечебни растения, 90% от тях се изнасят

Над 50% от лавандулата, която се продава по света, е българска

Страната ни е абсолютен световен лидер в производството на билки, показва статистиката на Европейската комисия.

>>>
 

експорт > пазари


50 % от произведената българска пшеница е за износ

Сред страните членки на Европейския съюз, износителки на тази зърнена култура, сме на четвърто място

През последните 4 години сме изнасяли средно по 4 милиона и 200 хиляди тона годишно. За 20 години България е произвела 0,7% от световната пшеница, което ни нарежда на 20-о място в света.

>>>
 

експорт > пазари


През 2024 г. страната ни ще търси нови пазари извън ЕС, като фокусът ще е върху Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Виетнам, Република Корея и Япония

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов очерта пет стълба на икономическото развитие на България

Сред тях са привличането на чуждестранни инвестиции, отварянето на нови пазари, продължаването на работата по членство на страната ни в Шенген и еврозоната, както и присъединяването й към ОИСР.


>>>
 

експорт > пазари


Цветан Симеонов: Китай заема водещо място във външната търговия на България като след Турция се нарежда на второ място сред експортните ни партньори извън ЕС

Председателят на Българската търговско – промишлена палата в интервю за КМГ (China Media Group / CMG): България е входна врата за Европейския съюз и може да функционира  като разпределителен център /хъб/ за китайските стоки към Европа.

„Има потенциал за разнообразяване на българския износ за Китай с вина, минерална вода и други напитки, по възможност с обща национална марка“, казва Симеонов.


>>>
 

експорт > пазари


Дейвид Дониноти: Продукти от селскостопанския сектор, химически продукти и суровини, готови или полуготови изделия в металургичния сектор ще бъдат добре приети на италианския пазар

Генералният секретар на Aice – Associazione Italiana Commercio Estero пред exporter.bg

"Фокусирани сме основно върху възможностите за търговия. Затова ще се радваме да получим оферти за износ за Италия или заявка за внос от Италия отделно от икономическия сектор“, казва Дейвид Дониноти.

>>>
 

експорт > пазари


Заместник - министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев връчи на Сарк България АД Големия кристален приз "Експортьор на годината" за 2022 г.

„Експортьор на годината” за най-динамично развиваща се компания в експорта за 2022 г. стана Айгер Инженеринг ООД.

Патрон на събитието за единадесета поредна година бе Министерството на икономиката и индустрията, а спонсор – Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) ЕАД.

>>>
 

експорт > ИКТ бизнес


Секторът на информационните и комуникационните технологии формира 6 % от БВП на България

Министър Богдан Богданов: Над 940 баварски фирми развиват производствена и търговска дейност в България. Сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) е един от най-бързо развиващите се сектори у нас, а страната ни има добре развита екосистема от иновативни и световно признати компании

По време на „Б2Б форум Бавария-България“ в Мюнхен икономическият министър и представители на водещи баварски компании обсъдиха възможностите за инвестиции у нас в аутомотив сектора, електрониката и транспорта.


>>>
 

за ценители > винен бизнес


Да надминеш очакванията: Да, това е цивилизацията!

L'Ambassade de Katarzyna – петзвездният винен хотел, който ще прослави  страната ни зад граница

Цветелина Николова – бизнес дамата, която промени света на виното и винения туризъм в България

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Винарска изба Страцин – семейната изба, която се стреми да запази традиционния български дух като го съчетае с модерните тенденции от цял свят

Целта на това съчетание е избата да предлага нови и интересни вина

Винарска изба Страцин е носител на Кристалния приз «Златна изба» на сайта exporter.bg за Най-бързо развиваща се изба през 2021 г. Наградата им бе връчена от големия български музикант, ценител и познавач на виното Иван Лечев. Избата бе в Топ 3 в класацията на сайта "Златната изба"за 2022 г.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Петзвездната перла винен хотел L'Ambassade de Katarzyna отвори врати като посрещна своите гости със завладяваща история и дизайн

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски епархийски митрополит Антоний: Това прекрасно архитектурно творение отвори врати за вас, защото Цвети и Кристоф отвориха сърцата си за нас

Президентът Радев: Г-н Трилински, с този екип изграден от Цветелина Николова, това ще бъде една от най-успешните ви инвестиции в България

>>>
 

изби > класации


За осма поредна година ценителите на виното гласуват в конкурса на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА"

Гласувай в exporter.bg за твоята любима българска и любима чуждестранна изба. Предложи твоята любима марка българско вино и предпочитана марка българска ракия.

Читателите на сайта и ценителите на хубавото вино ще бъдат журито, което ще определи носителите на наградите “Златната изба” за 2023 г Връчването на Големия кристален приз “Златната изба” 2023 ще се състои през февруари 2024. На церемонията ще бъдат поканени участвали в гласуването по Интернет, определени със жребий. Очакват Ви специални награди - вина на избите победители.

>>>
 

експорт > международни изложения


Стокообменът между България и Гърция е достигнал рекордни нива от 5.9 млрд. евро

Това е приблизително 30% ръст, сравнено с 2021 година

Министър Богдан Богданов: Страната ни е атрактивна инвестиционна дестинация за гръцкия бизнес и доказателство за това е нарасналото значително присъствие на компании с гръцки капитал – вече над 18 000.

>>>
 

експорт > пазари


Само за първото тримесечие на 2023 г. стокообменът с Австрия е в размер на 587.4 млн. евро

Това е ръст от близо 23% спрямо същия период на миналата

Министър Богдан Богданов: Австрия е приоритетен и водещ търговски партньор и инвеститор у нас.

>>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Страница 2 от 90
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер